Ads Top

Hangi Alanda Siteler Açılmamalı ?




Çoğu webmaster arkadaşın kafasını kodlardan çok yoran o malum soru 'Hangi Alanda Site Açmalıyım ?' her işte olduğu gibi site kurma kervanına katılmadan önce de güzergahınızı belirlemeniz gelişiminiz açısından çok önemlidir. Herkesin aklına ilk gelen fikirler bellidir. Kalıplaşmış  fikirler vardır bunların bazılarını ve neden seçmememiz gerektiğini anlatalım. Bu makale sayesinde belkide bazı webmaster arkadaşların zaman kaybını önlemiş oluruz.

  1. FİLM SİTESİ: İlk akla gelen fikirlerden biri film sitesi açmaktır. Bir film sitesi açmak kulağa hoş geliyor olabilir ama hiçte öyle değil. Bir film sitesi oluşturmaktan çok oluşturmamak için sebepler sıralayabilirim size. En caydırıcı olan ise telif hakkı problemidir. Nedir bu telif hakkı diyen arkadaşlar için ufak bir açıklama yapayım telif hakkı yemeniz demek film yapımcısı tarafından dava edilmeniz demektir. Hakkınız olmayan bir film veya dizi üzerinden para kazanmanızı istemezler açıkçası. Çünkü onların pastasından pay almış olursunuz bu durumu devam ettirirseniz mahkemeye kadar gidebilecek sonuçlar doğurur. Daha ilk nedenden aman aman eksik kalsın dediğinizi duyar gibi oldum ama daha bitmedi. Film sektörü internette geniş bir alan kaplıyor bunların arasından sıyrılıp tanınmanız gerekiyor. Bu oldukça zor bir iş. Ayrıca ziyaretçilerinizi memnun edebilmeniz için çok geniş bir film arşivinizin olması gerekmekte insan aradığını bulamadığı bir film sitesine bir daha girmek istemez açıkçası. Bir film projesi oluşturmamamız gerektiğini öğrenmiş olduk.
  2. İNDİRME SİTELERİ: Hemen aklımızdan geçen bir diğer proje örneği ise indirme siteleridir. Ne indirdiğinizin pek bir önemi olmamasına rağmen bu indirme sitelerinin en önemli özelliği güvenilir olmak zorunda olması. Bilgisayar virüslerinin bu kadar yaygın olduğu bir dönemdeyken insanlar güvenilir yani bir diğer anlamda internet aleminde marka yapmamış bir siteden program indirmek istemezler. Bir indirme sitesi kurduysanız günlük ziyaretçilerinizin çok fazla olması gerekiyor eğer sitenizden para kazanmak istiyorsanız. Ayrıca bir film sitesi kadar da uğraştırıcı malesef arşivinizin mümkün olduğu kadar geniş olması gerekiyor. Bu işte biraz sıkıntılı başka bir fikir mi düşünsek acaba ?
  3. OYUN SİTELERİ: Böyle diyince biraz genel oldu ama oyun sitesi diyince ne anladığınıza göre değişebilir. Eğer bir oyun yapabilirseniz onun sitesini açarak gerçekten başarılı olabilirsiniz ama ben insanların oyun indirebileceği bir platform oluşturmak istiyorum derseniz orada durun derim. Burada telif hakkı konusunda korkmanıza gerek yok öyle bir sorunla karşılaşan kimseyi görmedim ama oyun boyutları gerçekten çok fazla olabiliyor bu bir gerçek bunun altından kalkabilecek bir ağınız olması gerekmekte ( TTNET kullanan arkadaşları alalım burdan ). Bir diğer problemi ise para kazanacak olanakların az olması diyebiliriz. Bu işlerden para kazanmak harbiden baya zor neyse umudunu kaybetme aşağıya in bakalım.
  4. HABER SİTELERİ: İlk başta oldukça çekici duruyor haber siteleri çünkü yazmak için sadece istemeniz yetiyor. Çalışma alanınız çok geniş bu yüzden birçok arkadaşımız bu tercihi yaparak yanılgıya düşebiliyor. Bir ziyaretçinin sizden haber okuması için güncel ve özgün olmanız gerekiyor siz başka sitelerden yapılan haberleri tekrardan yayınlarsanız kimsenin sizi takip etmesini beklemeyin lütfen :) Hem diğer haber siteleri saatte 1-2 makale paylaşırken büyük bir ekipleri bulunmakta tek başınıza bu yazım hızına ulaşmanız gerçekten de zor.
  5. TEKNOLOJİ SİTELERİ: Piyasa bu tür sitelerden geçilmiyor doğruyu söylemek gerekiyor ise bende böyle bir site ile başlamıştım bu işlere ama pek başarı sağladığım söylenemez. O kadar çok teknoloji sitesi içerisinden sıyrılmak zor ama imkansız değil tabi ki ama ben genede tavsiye etmiyorum.
Bu kadar yeter bence ne tarzda siteler açılmaması gerektiği aklımızda hafiften oturmuştur. Bu konuda bir makale serisi düzenlemek istiyorum bir sonraki yazılarımda Hangi Alanda Siteler Açmalıyız ? ve Adsanse'nin Sevdiği Site Türleri makalelerimle devam edeceğim umarım işinize yarar.

Sende yoruma Açılmaması gereken veya Zaman kaybı olduğunu düşündüğün fikirleri yaz.

2 yorum:

  1. Tesadüfen sitenle karşılaştım ve paylaşımlarını çok beğendim gerçekten

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.