Ads Top

Profesyonel Web Tasarımı Yapmak

Bildiğiniz üzere internet sitesinin yapım aşamasının ilk maddesi, photoshop programında siteyi tasarlamak. Yalnız bunu yaparken körü körüne değil de araştırarak, ilham alınarak yapılması daha güzel bir site tasarımı olacaktır. İlk başta araştırmalısınız. Modern web sitelerini araştırarak, inceleyerek muazzam işler çıkartabilirsiniz.


  • Araştırma
Google'da profesyonel internet sitelerini aratarak bunlara ulaşabilirsiniz. Veya profesyonel internet sitelerini satan internet sitelerini ziyaret edebilirsiniz. Tek tek siteleri inceleyerek henüz bilmediğiniz tasarım çeşitlerini öğrenebilir, bunu tasarlayacağınız sitenizde kullanabilirsiniz. Örnek olarak profesyonel internet sitelerini satan link hemen şurada.


  • Deneme - Yanılma
Yine Google'dan bedava veya profesyonel indirdiğiniz internet siteleri üzerinde oynamalar yapabilir, hangi renk nerede daha iyi, yoksa bu font mu daha iyi öğrenebilirsiniz. Unutmayın en iyi öğrenme yolu uygulama yaparak öğrenmektir. Google'da aratarak çok rahat bir şekilde bedava internet sitelerine ulaşabilirsiniz


  • Video izlemek
Youtube veya başka video barındırma sitelerinde aramaya " web design speed art " diye aratarak, tasarımcı arkadaşların hazırlamış olduğu hızlandırılmış videoları izleyerek güzel yöntemler öğrenebilirsiniz.Çok yararlı olduğunu, tasarımınızı yaparken fark edeceksiniz

  • Uygulama
İnternet sitelerinizi yayımlamadan önce pratik yaparak kendinizi daha fazla geliştirebilirsiniz. Küçük küçük tasarımlar, logolar yaparak hayal gücünüzü arttırabilirsiniz. Bunları kenarda, köşede saklayarak ihtiyacınız olduğunda tekrar bakıp, yararlanabilirsiniz.

  • Programı anlama
Program üzerinde çok fazla vaktinizi harcayarak, programı yalayıp, yuta bilirsiniz. Programı tam anlamı ile öğrenerek el hızınızı arttırabilirsiniz. Daha az zamanda, çok daha iyi işler yapabilirsiniz. Benim program olarak önerim Adobe'nin Photoshop programıdır. Sürüm olarak ise aralarında çok fark bulunmadığından fark etmez. Ancak siz son sürümden yine de şaşmayın.


  • Arkadaş etkeni
Yaptığınız çalışmaları arkadaşlarınıza göstererek eksikliklerinizi, daha neler ekleyebileceğinizi sorabilirsiniz. Bu konuda arkadaşlarınızın çok yararı olacaktır. Birden fazla göz ve hayal gücü her zaman iyidir.

  • Sosyal medya
Tıpkı arkadaşlarınıza sorduğunuz gibi sosyal medya'da yaptığınız tasarımı sayfalarda, gruplarda paylaşabilir, birden fazla kişinin görüşlerini alabilirsiniz. Bu sayede yaptığınız tasarımda eksiğinizin ne olduğunu görecek ve onu iyileştirmeye çalışacaksınız.

  • Artık hazırsınız
Birçok internet sitesine bakıp ilham aldınız, öğrendiniz. Birçok kişiye sorup, soruşturdunuz. Artık çoğu kişinin beğeneceği tasarımı hayal gücünüzle yapabilirsiniz. Ancak unutmayın ki bu yeteneği kazanmak çok kolay değil. Çok çalışmalı, caymamalısınız.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.