Ads Top

Blogger WhatsApp da Paylaş Butonu Ekleme


WhatsApp artık milyonlar tarafından kullanılan ve kalitesine laf söylenmeyecek güzel bir uygulama. Hepimiz kullanıyoruz ister istemez haberleşmek amacıyla. İyi bir blogcu olmanın kurallarından biri de sosyal medyayı takip etmektir. Bu sayede daha çok insana ulaşabilirsiniz yani sizi okuyan ziyaretçi arkadaşlarına bu makaleyi rahatlıkla ulaştırabilmeli. Mobil ziyaretçileriniz için oldukça kullanışlı olacak bu eklentiyi hepinize tavsiye ediyorum.

Masaüstü bilgisayarlarda gözükmeyen bu eklenti sadece WhatsApp uygulamasının yüklü olduğu telefonlarda gözüküyor. Eklemek için css kodlarına da ihtiyacınız yok gadget olarak eklemeniz mümkün biz hemen nasıl eklemeniz gerektiğini anlatalım.

Blogger panelinizden Şablon > Gadget Ekle diyoruz ve karşımıza gelen ekrandan HTML/JavaScript Ekle tuşuna basarak aşağıdaki kodları yapıştırıyoruz.

*/------Blogger Efendisi-----/* <b:if cond='data:blog.isMobileRequest == &quot;true&quot; and data:blog.pageType == &quot;item&quot;'> <script> //<![CDATA[ var whatsurl = window.location.href; var whattitle=encodeURIComponent(document.title); var whattitle_esc=unescape(whattitle); document.write('<span style="display:block;font-size: 18px;font-weight: 500;margin-bottom:5px">Whatsapp ile paylaş : </span>\ <a href="whatsapp://send" data-text="'+whattitle_esc+'" data-href="' + whatsurl + '" class="wa_btn wa_btn_l" style="display:none" title="Share On Whatsapp">\ Share</a>\ '); if(typeof wabtn4fg==="undefined"){wabtn4fg=1;h=document.head||document.getElementsByTagName("head")[0],s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://yourjavascript.com/0015517398/whatsapp-button.js";h.appendChild(s);} //]]> </script> </b:if>

Evet artık WhatsApp paylaşma eklentinizi sitenize yüklediniz. Bu eklentinin nerede görünmesini istiyorsanız Gadgetinizi oraya sürükleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.