Ads Top

Blogger Yazı Editörü Kullanımı 2

Merhaba arkadaşlar blogger yazı editörünü tanıtmaya devam ediyoruz. Bu yazımda 10 işlevin daha görevlerini göstermeye çalışacağım. İlk yazımda da anlattığım gibi iyi bir yazar olabilmek için bu bilgilere çok ihtiyacınız olacak o yüzden en kısa sürede öğrenmeye çalışın. Daha önce office programları kullanmış olsanız bile bunlar daha çok blogger kullanıcılarına has bilgiler hemen anlatıma geçelim.


İlk makalemde olduğu gibi daha iyi anlatmak için numaralandırma işlemini gerçekleştirdim
  1. Göstereceğimiz ilk işlem link bağlama işlemi olacak bu butonu makalenizde link vermek istediğinizde kullanacaksınız Bağla tuşuna basdığınızda aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir.

    Buradan Görüntülenecek Metin ve Web adresi alanlarını doldurup Tamam diyoruz. Aşağıda örnekte olduğu gibi gözüküyor oldukça yararlı kullanmanızı tavsiye ederim.
  2. İkinci buton ise makalenize resim eklemenize yarar. Ben pek kullanmasam da başka sitelerden link vererek resim çekebilirsiniz. Resim eklemenin daha kolay bir yolu ise bilgisayarınızdan aldığınız resmi tutup makalenizin içine sürüklemek bu kadar basit aslında
  3. Resminden de anlayacağınız üzere bu buton da yazının içeriğine video eklemenize yarıyor. YouTube videolarını makalenize eklemek mümkün hem bir webmaster hemde Youtuber olanlar için kullanışlı olabilir.
  4. Atlama Aralığı Ekle butonu makaleniz içinde gözükmez ama makalenin dışında ana sayfada görüntülenen özetin ne kadar uzun olacağını belirler. Manuel bir devamını oku eklentisi olarak düşünebilirsiniz.

  5. Herhalde benim en çok kullandığım buton olsa gerek buradan ise yazıların nerede duracağını seçebilirsiniz. Yazıları ortalayabilir sağa veya sola yaslayabilirsiniz.
  6. Şuan yaptığım gibi sıralı bir yazı dizesi oluşturmak için kullanılan buton alta alta sıralamak yerine numaralandırarak sıralamak bazı yerlerde çok işe yarar kullanmak tabi size kalmış.
  7. Yukarıda anlattığımın değişik bir tarzda olanı diyebilirsiniz. Aynı işlemleri uygular ama numaralandırma kullanmaz hangisi tarzınıza yakınsa onu kullanabilirsiniz.
  8. Bu tırnak işaretleri ise Alıntı yapmanıza yarar herhangi bir ünlünün bir sözünü paylaşacaksınız bunu daha dikkat çekici bir şekilde paylaşmanıza olanak sağlar. Yada makalenizi başka bir siteden esinlenerek yazdınız yazının altına emek sahibinin site adresini yazabilirsiniz. Örnek vermek için bu bölümü Alıntı olarak gösterdim.
    Alıntı; www.bloggerefendisi.com
  9. Biçimlendirmeyi Kaldır seçilen kelimelerde yapmış olduğunuz ayarları ( Renk, Boyut, Kalınlık gibi ) devre dışı bırakarak varsayılan ayarlara çevirir.
  10. Yazımı Denetle tuşudur. Yazım yanlışı yapıp yapmadığınızı kontrol etmeye yarar. Tıkladığınızda altı kırmızıyla çizili sözcüklerde hata tespit etmiş demektir. Makalelerinizi paylaşmadan önce kontrol ettirmeyi unutmayın.
Elimden geldiği kadar blogger yazı editörünün kullanımı anlatamaya çalıştım. Yazı editörü kullanımı ile ilgili ilk yazımı okumadıysanız Buradan okuyabilirsiniz.
Yorum yazarak bana destek olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.