Ads Top

Blogger Yazı Editörü Kullanımı

Blog yazmaya karar verdiyseniz ezbere bilmeniz gereken konulardan biri de yazı editörünü hiç zorlanmadan kullanmaktır. Bunu yapmak birazda pratik işi olsa da neyin ne işe yaradığını bilmeniz önemli.
Daha önceden office gibi programlarla içli dışlı olan okuyucuların zaten gözü kapalı bildiği bilgiler olmasına karşın böyle bir platformla ilk kez karşılaşanlar için zor olabilir.
Yazı editörünü kullanabilmek kadar ne yapacağınızı bilmek de önemlidir. Yazınızı yazmadan önce yazıları sayfaya nasıl paylaştıracağınız hakkında kafanızda bir şablon oluşturun derim daha sonra zor durumlara düşebilirsiniz. O halde yazı editörünün nasıl kullanıldığı hakkında bilgileri vermeye başlayalım.


Resimde de gördüğünüz gibi işaretleri daha iyi anlatmak amacıyla numaralandırdım.
  1. İlk göreceğimiz buton 'Oluştur'-'HTML' tuşları olacak daha önce office kullanmış olsanız bile bu tuş size biraz yabancı gelebilir endişelenmeyin bu çok normal bu tuşu makalemize bazı kodlar eklememiz gerektiğinde işimize yarayacak yani 'HTML' bölümü yazının html oalrak görünmesini sağlar kodlarıda html yerine eklemeliyiz oluştur bölümüne eklersek işe yaramaz.'Oluştur' bölümünde ise kodların nasıl göründüğünü kontrol edebilirsiniz. Normal yazılarınızı oluştur bölümünde yazacaksınız
  2. Geri Al ve İleri Al tuşlarıdır. Yaptığınız bir hata sonrası geri al tuşunu kullanarak bir önceki adıma dönmenizi sağlar. Tabi çoğu şeyin olduğu gibi bununda kolay ve pratik bir yolu var CTRL+Z tuş kombinasyonunu kullanarak da geri al işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  3. F harfine benzeyen bu işaretin görevi de yazı fontlarını değiştirmektir. Yazınızın hangi türde olmasını istiyorsanız buradan ayarlama yapmanız gerekir.
  4. Dört numaraya geldiğimizde arka arkaya iki tane T harfi görüyoruz. Bu buton yazımızın boyutunu ayarlamamıza yarıyor. Herhangi bir ayar yapmazsanız Normal olarak devam eder ama daha büyük veya daha küçük bir yazı gerekiyorsa kullanabilirsiniz.
  5. Biçim bölümünde ise başlık seçimi yapabiliyoruz. Başlık, alt başlık ve üst başlık dilediğinizi seçtiğinizde başlığa uygun ayarları yapıyor.
  6. Kalın ifadesini B sembolü temsil ediyor. Yazılarınızı daha kalın yazmaya yarıyor. Örnek olarak bu cümleyi gösterebiliriz. Vurgulamak veya dikkat çekmesini istediğiniz kelime veya cümleler için kullanabilirsiniz.
  7. İtalik bir biçimde yazı girmek istiyorsanız I sembolüne tıklamanız yeterli. Örnekte olduğu gibi artık yatay yazıyorsunuz.
  8. Sekizinci ifademizde Altını çizmeyi görüyoruz. Bu şekilde yazılarınızda vurgulamak istediğiniz yerleri vurgulayabilir normal bir yazı fontuna göre daha çok dikkat çekebilirsiniz.
  9. Bu sembolde ise bir önceki anlattığım altını çizme eylemine benzer bir işlemdir. Bu özellik sayesinde yazıların Üstünü çizebilirsiniz. Çeşitli anlamlarda kullanılabilecek bu işlemi yanlışları göstermek amacıyla kullanıyorum.

  10. En beğendiğim işlevlerden biri olan renk değiştirme işlevi sayesinde yazılarınız daha renkli ve daha canlı duruyor tabi ayarınızı kaçırmamak şartıyla güzel işler çıkartabilirsiniz. Renk çeşitliliği konusunda herhangi bir sıkıntı yok.
  11. Sembolü fosforlu kalem olan bu işlem de bir önceki renk değiştirmeyle bir benzerliği var metin arka planını değiştirmemize olanak sağlayan işe yarar bir diğer özellik diyebiliriz. Keyfinize göre değerlendirebilirsiniz.
Elimden geldiği kadar size yararlı bilgiler sağlamaya çalıştım yazı editörünün hepsini anlatamadım ama kalan bölümleri sonraki makalemde açıklamaya çalıştım Blogger Yazı Editörü Kullanımı-2 okumak için tıklamanız yeterli.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.