Ads Top

Blogger mi ? Wordpress mi ? Hangisini Tercih Etmeli


Son zamanlarda blog yazarlığı oldukça popiler olmaya başladı tabi bununla birlikte hangi blog sitesinden başlanması gerektiğide kafalarda soru işaretleri bıraktı bu işlere başlarken benimde aklıma hep takılmıştı hangisini seçsem acaba arasındaki farklar ne hangisinde daha rahat çalışırım demiştim kendi kendime bu makalemde size tercih yapmanız için karşılaştırmalar yapacağız.


Gelin Birlikte Arasındaki Farklara Bakalım;
  • Çoğunuz için en önemli konudan başlayalım herhangi bir ücret ödemelimiyiz Wordpress için evet domain ve hosting almalısınız buda yıllık 50-60 Tl arası değişebilir ama Blogger hosting istemiyor sizden çünkü Google drive olarak 15 gb kullanım hakkınız var.
  • Wordpress tema ve eklenti çeşitliliği açısından bir adım önde ama bu bloggerde güzel tema ve eklentilerin bulunmadığı kanısını oluşturmasın.
  • Seo sistemi biraz farklı işliyor Blogger Google altyapısını kullandığı için Googlede üst sıralara çıkmak daha kolay ama diğer arama motorlarında zorlanıyorsunuz (Yandex, Yahoo, Bing) Wordpress'in ise bloggere kıyasla seo'su daha iyi durumda.
  • Güvenlik açısından Wordpress sınıfta kalıyor malesef kafayı size takmış biri varsa Wordpress hesabınızı ele geçirebilir birçok hesapla karşılaştım ama Blogger kullanıcılarının içi rahat olsun Google güvenlikten taviz vermiyor
  • Konu profesyonellik olunca Wordpress epeyce bir önde ben işimi bilirim anlarım bu tür işlerden diyenler Wordpress ama ben henüz öğrenme aşamasındayım ve çoğu şeyi bakarak yapıyorum diyorsanız Blogger'den şaşmamalısınız.
  • Hepimizin gözü adsanse reklamlarında tabi blogspot adsense alması daha kolay 
  • Görsel olarak Wordpress'e daha iyi diyebiliriz ama kullanım ve panel açısından Blogger tercihimdir
Evet umarım kafanızda bişeyler canlanmıştır Wordpress ve Blogger arasındaki farkları ortaya koyduk eğer bazı arkadaşlar benim neden Blogger seçtiğimi merak ediyorsa
Bir site kurmaya karar verdiğimde teknik bilgim yok denecek kadar azdı bu sebeple Blogger'in bana daha kolay çalışma olanağı sanacağını düşündüm öylede oldu doğruyu söylemek gerekirse Blogger'i seçme sebeplerimden biri de Google destekli olması ve ilk sıralara daha rahat tırmanmak 

Ben Blogger dedim peki senin tercihin hangisi olacak yorumlarda bizimle paylaşabilirsin :)

2 yorum:

  1. Açıklayıcı bir yazı olmuş, ben hosting gibi nedenlerden dolayı bloggeri tercih ettim, hem daha güvenli.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.