Ads Top

Freelance Nedir ?



Günümüzde çoğu insan çalışmak için fabrikalara, ofislere, bürolara gidiyor. Her gün aynı saatte orada olmak, aynı saatte mola vermek, aynı saatte çıkış yapmak bu işin zorunluluğudur. Özgürlük kısıtlanması ise cabası. Ev ortamında çalışmaksa çok daha farklı bir iştir. İstediğiniz zaman kalkar, yemek yer, mola verir, dışarı çıkabilirsiniz. Sizden tek istenilen ise verilen işi doğru yapmak ve zamanında teslim etmektir. İşte buna freelance denir. Başka anlamlarda bağımsız savaşçı, bağımsız çalışan denir. Türkiye de ise serbest meslek erbabı olarak bilinir.

Peki bu işin riskleri ve faydaları nelerdir? Risklerinden bahsedecek olursak, ofiste veya büroda aldığımız ücret kadar ücret alamayabiliyorsunuz. Bazen ise çok daha fazlasını alabiliyorsunuz. Tamamen forumlarda veya freelance için açılmış internet sitelerinden iş alabiliyorsunuz. Bazen az iş, bazen ise çok iş alıyorsunuz. Tamamen şans işi olsa gerek...



Faydalarından bahsedersek ( iyi yönlerinden ), özgürlüğünüzden feragat vermezsiniz. İş aldıysanız istediğiniz zaman kalkar, yemeğinizi yavaşça televizyon veya bilgisayar eşliğinde yiyebilirsiniz. Dışarı çıkabilir, arkadaşlarınız ile buluşabilirsiniz. Sizden istenilen tek şey ise işin doğru yapılması ve zamanında teslim edilmesidir.

Freelance olarak çalışmanın başka bir kötü yanı ise esnek fiyatlardır. Bir kullanıcı 10 TL verirken, bir kullanıcı 5 TL verebilir. Fiyatlar arasında ufak tefek değişmeler olabiliyor. Ancak şunu temin edebilirim ki, günlük aldığınız fiyat çok fazla olabiliyor. İnternette dolaşarak freelance eleman arayan işverenler görebilir, tanışabilir ve iş alabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.