Ads Top

Bootstrap Nedir? Nasıl Kullanılır?

Günümüzde internet sitelerini kodlara dökerek para kazanmak çok yaygın. Yazılan bütün sitelere çok fazla emek harcanmıştır. Son dönemde responsive( mobil uyumlu görünüm ) çok tercih edilen bir özelliktir. Ki bu da, başlı başına bir emek.Bu konuda da yardımımıza " bootstrap " yetişiyor. Bootstrap, kullanıcılara çok büyük bir kolaylık sağlayarak yardım eden hazır css ve jquery döküman dosyalarıdır. Bu yazımızda ise bootstrap'ı biraz anlatarak nasıl kullanılır onları göstereceğim. Kullanıcılar sadece html kodlarını yazarak hızlı bir şekilde basit bir görünüm elde edebilir. Bootstrap bu konuda bize çok büyük bir hız sağlıyor. Eğer eliniz bir yerden sonra alışmaya başlarsa internet sitelerini yazmak çok basit olacak.Ancak bootstrapı tamamiyle anlayabilmek için günlerinizi vermeniz gerekmekte.

Bootsrap'ın internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.



Siteye ilk girdiğinizde sizi bu sayfa karşılıyor. Bu sayfadan ana ekranda görülen " Download Bootstrap" butonuna tıklayarak bootstrap döküman dosyalarını indirebilirsiniz. " Getting started " butonuna tıklayarak ise ( hiçbir şey bilmiyorsanız ) buradan html dökümanına nasıl ekleneceği, Windows dışında ki başka işletim sistemlerine nasıl indirileceğini, Basic Template'i nasıl kullanacağınızı ( fare tekerleğinizi aşağıya doğru kaydırarak ulaşabilirsiniz ) veya hazır yazılmış dökümanları görebilirsiniz ( Examples yazan yere ulaşmak için ise tekrar fare tekerleğini biraz aşağı indirmelisiniz ).

Menüde ki css yazan yazıya tıklarsanız, size bootstrap üzerindeki css ile yazılmış bütün örnekleri gösterecektir. Birde yanında nasıl kullanılacağına dair kod'ta yazmaktadır. Buradan bootstrap nasıl kullanılabilir öğrenebilirsiniz. Getting started sayfasında ki " examples "ta bulunan şablonları teker teker yaparsanız bootstrap'ı yeteri kadar öğrenmiş olursunuz.Ek kaynak almak istiyorsanız internetten videolar izleyebilir, makaleler okuyabilirsiniz.

Components sayfasına girdiğimiz zaman bizi ikonlar karşılıyor. Görmüş olduğunuz bütün ikonların nasıl kullanılacağına dair bir kodlu örnekte hemen altında bulunmakta.Bu sayfada açılır menüler, menü barları, onaylandı veya onaylanmadı gibi hazır yazılmış css dökümanlarını görebilirsiniz.Buradan da bootstrap hakkında bilgiler edinebilirsiniz.

JavaScript sayfasına girerek hangi dosyayı yüklediğimize ve neler yapılabileceğine göz gezdirebilirsiniz.Javascript ile kullanıcıların, siteyi daha basit, hızlı ve güzel kullanabilmelerini sağlayabilirsiniz.

Customize sayfası ise hazır yazılmış olan css dökümanları ile oynama yapmamızı sağlıyor.Bootstrap'ın en önemli kısmı da bu zaten.Diğer sitelerden farklı olmasını istiyorsanız customize yaparak sitenizi farklı bir site haline getirebileceksiniz.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.