Ads Top

Name.com Blogger Domain-Alan adı Nasıl Yönlendirilir ?


Son zamanlarda yapmış olduğu büyük indirimler sonucunda tanıştığım bir firma name.com fiyatları oldukça uygundu ve beni kendilerine çektiler. Aldığım domain ise 5 dk bile olmadan aktifleşti ve kullanmaya başladım. Şimdilik herhangi bir sorun yaşamadık hal böyle olunca Blogger için yönlendirme yapmasını anlatmak istedim. Diğer alan adı firmalarına göre oldukça kolay bir sistemi var lafı fazla uzatmadan hemen konuya dönelim.

Alan adınızı seçtikten sonra ödemenizi yapıyorsunuz domain sizde olduğuna göre başlayabiliriz bu kısmı yapmış olduğunuzu farz ediyorum.

Menüye gelerek Domains tuşuna basın açılan bölümde my domains butonuna gidiyoruz.


Bu sayfada aldığınız alan adı gözükecek üzerine tıklayarak onunla ilgili ayarlamaları yapmaya çalışacağız. Hemen satın aldığınız alan adına tıklayın.


İşte geldik alan adınızın ayarlarının bulunduğu bölüm ayarlarımızın çoğunu buradan yapacağız sol tarafta bulunan dikey menüyü kullanarak DNS Records sayfasına giriyoruz.


Şimdilik sitede işimiz kalmadı bu sayfayı kapatmadan bekletin. Blogger paneline giriş yapın ve sol taraftaki menüden Ayarlar > Temel bölümüne gelin karşınıza gelen ekranda Blogunuz için üçüncü taraf bir URL ayarlayın yazısına tıklayın


Açılan alana satın almış olduğunuz domain ismini www.alanadi.com şeklinde girin ve Kaydet diyin. Henüz ayarlamaları yapmadığımız için bize bir hata verecektir bu sayfayı sakın kapatmayın.




Bu hatayı aldıktan sonra name.com adresine dönelim aşağıda verdiğim tablodaki gibi kodları teker teker yerleştirerek ekleyin.

Type Host Answer
CNAME www.siteadi.com 1 Numaralı Kod
CNAME 2 Numaralı Kod 3 Numaralı Kod
CNAME siteadi.com 1 Numaralı Kod



Yukarıda gösterdiğim şekilde DNS ayarlarınızı yaptıysanız domain kayıt işlemini başarılı bir şekilde yapmışsınız demektir. Son eklediğimiz DNS sitenize www olmadan girmenize yarar. Şimdi blogger paneline gidip Kaydet diyoruz. Alan adımız artık yönlendiriliyor. Artık son bir adım kaldı kaydet dedikten sonra alan adınız gözükmeye başlar hemen yan tarafından Düzenle diyoruz karşımıza çıkan 
siteadı.com adresini www.siteadı.com adresine yönlendirilsin mi ?

sorusuna onay verip tekrar Kaydet diyoruz bütün işlemleri tamamladık artık sitenize yeni ismiyle girebilirsiniz.

3 yorum:

  1. Sonunda güncel bi anlatım bi site adamakıllı anlatmamış ya

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yardımcı olabildiysel ne mutlu bize kolay gelsin.

      Sil
  2. Bizim gibi yeni kullananlar için ayrıntılı olmuş iyi olmuş

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.