Ads Top

Blogger Siteye Mp3 Çalar Nasıl Eklenir ?-Müzik Çalar Eklentisi


Yeni bir makale ile karşınızdayım bugün sitenize bir müzik çalar nasıl eklenir adım adım bunu göstereceğim. Ziyaretçilerinize istediğiniz parçaları dinletmek isteyen yazarlar için işe yarar bir hizmet. Hemde oldukça fazla renk seçeneği mevcut. Konuyu fazla uzatmadan nasıl ekleme işlemini gerçekleştireceğinizi anlatayım. Yapmanız gereken ilk şey buradan siteye gitmek olacak.

Karşımıza gelen ekrandan sitemizde görmek istediğimiz müzik çalar şeklini seçmemiz gerekiyor eğer hiçbir ayarlama yapmadıysanız en çok tercih edilen seçenekler karşınıza çıkar ama ben daha fazla seçeneğe göz atmak istiyorum derseniz aşağıdan 4000+ Custom Skins linkine basmanız yeterli diğer 4000 mp3 çalar seçeneğine de göz atabilirsiniz.


İstediğimiz şekli seçtiğimize göre Next diyoruz ve karşımıza aşağıdaki gibi bir ekran geliyor buradan çalmak istediğimiz şarkıları ekleyeceğiz sol tarafa şarkıların isimlerini sağ tarafa ise şarkıların linklerini eklemelisiniz. Linkleri kendi veri tabanınızdan çekebilir eğer böyle bir imkanınız yok ise YouTube üzerinden linklere ulaşabilirsiniz. Şarkı sayısını arttırmak için Add More Songs butonunu kullanabilirsiniz. Şarkı listemizi oluşturduktan sonra Next butonuna basarak sonraki sayfaya geçiyoruz.


Burası biraz daha karışık karşımıza bir kaç ufak ayar geliyor ama sorun yok ben buradayım :)


Auto Play: Bu seçeneği işaretlerseniz sitenize ziyaretçi girer girmez otomatikman şarkılar çalmaya başlar.
Shuffe Playback: Bu işaret şarkıların hangi sırayla çalacağını belirler. İşaretlerseniz şarkılar karışık işaretlemez iseniz şarkılar sizin eklediğiniz sırayla çalar.
Default Volume: Buradan şarkıların hangi ses düzeyinde başlayacağını seçersiniz. İdeal düzey %50'dir.
Repeat Mode: Bu seçenekten tekrar modunu değiştirebilirsiniz.

Placement of Player Bar: Burada iki seçenek mevcuttur. Top seçeneğini işaretlerseniz müzik çalarınız sitenin en üstünde Bottom seçeneğini işaretlerseniz müzik çalarınız sitenin en altında yer alır.
Show Playlist by Default:  Şarkı listesinin gözüküp gözükmemesini buradan ayarlayabilirsiniz.
Ayarlarımızı tamamladıktan sonra Done diyerek ayarladığınız müzik çaların HTML kodlarına ulaşıyoruz. Gelelim bu müzik çaları nasıl entegre edeceğiz ?

Müzik çaları eklemenin iki yolu vardır en basiti blogger panelinden Yerleşim > Gadget Ekle > HTML/JavaScript Ekle yolunu izleyerek siteden aldığımız kodu yapıştırmak.
Diğer bir yöntem ise gene blogger panelinden Şablon > HTML'yi Düzenle diyip CTRL+F tuşlarını kullanarak <body> kodunu bularak bu kodun bir alt satırına aldığımız kodları yapıştırmak olacaktır.Böylece müzik çalarımızı sitemize ekledik herhangi bir sorun olursa yorum kısmından bildirebilirsiniz.



11 yorum:

  1. Blogger kullananlar için yararlı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun gibi yararlı bilgiler paylaşmak için buradayız takipte kalın.

      Sil
  2. çok yararlı bir makale olmuş

    YanıtlaSil
  3. Yanıtlar
    1. Aldığınız hatayı daha ayrıntılı olarak bize bildirirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

      Sil
  4. teşekkürler bilgi için.

    YanıtlaSil
  5. en yeni 2021 müziklerini ben bu siteden indiriyorum https://mp3kutu.com/

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.