Ads Top

Özgün Yazı Nasıl Yazılır ?-Makale Yazma Taktikleri


Herkesin ağzında bir özgün yazı lafı söyleyip duruyorlar. İyide nasıl yazacağız bu özgün yazıyı bugün size bunu anlatmaya çalışacağım. Bildiğiniz gibi seo dostu bir blog oluşturmak hiç kolay değil. Bu zor işi başarabilmek için bazı kurallara uymak zorundayız. Bunlardan belkide en önemlisi özgün yazı yazmaktır. Çünkü çalıntı kopyala yapıştır yazıları Google zaten tespit edip sizi arama motorlarına bile koymuyor.

Böyle olunca da blog yazarları yeni bir yöntem buldu araştır anla ve anlat.

Bu yöntem sayesinde kopyala yapıştır yapmadan emek hırsızı olmadan özgün içerik yazabilirsiniz. Yapmanız gereken sizinle aynı kategoride bulunan diğer blog yazarlarını takip edip onların yazılarını ve anlatmak istediklerini sadece okumak. Artık sizinle aynı kategorideki yazarın karşı tarafa aktarmak istediklerini anladınız ve o konuda bilgi sahibisiniz. Bu tekniğe Re-write tekniği ile özgün makale yazma denir. Re-write tekniğini kullanmanın iki temel yolu vardır bunlar ;

  • Makaleyi baştan sona okuyup anladıklarınızı kendi yorumlarınızla yazmaktır. Pek uğraştırmaz ve pratiktir.
  • Makaleyi paragraflara bölerek her paragraf için ayrı bir emek vererek yani her paragrafı ayrı ayrı yorumlayarak yazmak bu biraz daha ayrıntılı olur fakat orjinal yani ilk makaleye çok benzeyecektir.

Bu tekniği kullanarak kendi özgün yazılarınızı araştırarak ve öğrenerek oluşturmak mümkün. Konuya hakim oldukça kendi yazılarınız da kendi kendine ortaya çıkacak zaten hiç endişelenmenize gerek yok. Size örnek teşkil etmesi için bende Re-write tekniği ile bir yazı yazacağım.
  • Blog yazarlığı sayesinde hayatım değişti diyebilirim artık daha çok para kazanıyorum ve daha sosyal bir çevreye sahibim.
  • Hem para kazanıp hem de sosyalleşmek istiyorsanız blog yazarlığı tam da size göre.
Gördüğünüz gibi iki cümlede blog yazarlığının para ve sosyal kapıları açtığından bahsediyor ama kesinlikle kopya içerik değil ikisi de özgün içerikler. Yazınızın bir bölümünü Google'da aratarak özgün olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer yazıyı direk kopyalayıp yapıştırmış olsaydınız Google örümcek robotları sizi hemen yakalayıp size ceza verecek ve o yazınızı arama motorlarına koymayacaktı.
En son istediğimiz şey yazımızın arama motorlarına çıkmamasıdır.

Anlatacaklarım bu kadar yeni blog yazarlarına yardım edebildiysem ne mutlu bana.)





Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.