Ads Top

Her Blog Sitesinde Olması Gereken 11 Eklenti


Şuana kadar sizlere en çok faydasının dokunacağını düşündüğüm makalemi yazıyorum. Blog işlerine ilk girdiğim sıralar acaba sitemde bir eksik var mı ? Eklemem gereken bir eklenti kaldı mı ? diye sorular içimi yer dururdu. Tecrübe kazandıkça bu şüphelerim artık dindi ve sizin için olmazsa olmaz eklentileri sıralamaya karar verdim. O halde hiç hız kesmeden devam edelim.

  1. Arama Kutusu: İlk eklentimiz arama kutusu eklentisi insanlar sitenizde dolaşırken merak ettikleri veya ihtiyaçları olan makaleyi bulmak amacıyla arama yapmaları gerekir. Bunun en kolay yolu ise arama kutusu eklentisidir. Blogger arama kutuları etiketlere göre arama yapar bu sebepten dolayı makalelerinizde kullandığınız etiketlere dikkat etmelisiniz.
  2. Email Aboneliği: Email aboneliği eklentisi benim de sitemde oldukça geniş bir alanda yer verdiğim işe yarar bir eklentidir. Sitenizde olmazsa olmaz dediğim bir eklentidir. Webmaster adımlarını atarken insanlar iletişim amacıyla mail kullanmaktadır. Bu eklenti yazdığınız her makaleyi kayıtlı kullanıcılarına mail yoluyla bildirir böylece takipçileriniz sitenizi kontrol etmek zorunda kalmaz.
  3. Popüler Yayınlar: Sitenizdeki popüler yani en çok okunan yazıları öne çıkaran bir eklentidir. Sizi ziyaret eden insanların sitede daha çok vakit geçirmesine yarayan bir eklentidir.
  4. Benzer Yazılar: Bu yazımızı okudunuz mu ? gibi sorularla insanları diğer makalelerinize çekmeye çalışabilirsiniz. Böylece ziyaretçileriniz makaleden makaleye koşabilir sizde bunun keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz.
  5. Rastgele Yazılar: Amaç olarak popüler yayınlar eklentisine benzeyen bir eklentidir. İnsanların normalde aramadıkları ama gördüklerinde merak edip girmelerini sağlar. Özellikle üç sütunlu bir tema kullanıyorsanız oldukça boş yeriniz olacaktır kullanmanızı tavsiye ederim.
  6. Makaleyi Paylaş Butonları: Her makalenin altında sosyal medyada paylaşmanıza yarayan eklentidir. Yazdığınız yazıyı beğenen kullanıcılar sosyal medya hesaplarında paylaşarak arkadaşlarına duyururlar. Onlar da sitenize gelip makalenizi okumaya başlarlar. Bu sayede bedavadan sitenizin reklamını yapmış olursunuz.
  7. Sosyal Medya: Sitenizde mutlaka sosyal medya hesaplarınızı gösteren bir eklenti olmalıdır. Bu sayede insanlar sizi her platformdan rahatlıkla takip edebilirler. Ne kadar çok yerde sitenizi duyurabilirseniz o kadar çok reklam ve ziyaretçi çekmiş sayılırsınız.
  8. Son Yorumlar: Son yorumlar eklentisi de aynı popüler yayınlar ve rastgele yazılar eklentileri gibi ziyaretçilerinizin sitenizde daha çok vakit geçirmesi amacı ile sitenizde bulunmalıdır. Yapılan güzel yorumları gören ziyaretçiler merak ederek sitenin bir diğer makalesine göz atacaktır.
  9. İletişim: İnsanların sizinle iletişim kurması çok önemlidir. Bunun için sitenizde çeşitli iletişim sayfaları bulundurmalısınız. Size istek, öneri, şikayet veya misafir yazarlık teklifinde bulunacak insanların size ulaşabileceği eklentiler her zaman işe yarar ve kuşkusuz her sitede olması gerekiyor.
  10. Banner: Sitenize banner reklamları almanız için gerekli bir eklentidir. Sitenizden para kazanmak istiyor ve banner tablolarını kiralamak istiyorsanız bir banner eklentisi ekleyip reklam teklifi gelmesini beklemelisiniz.
  11. Araç Gereçler: Bu kadar eklenti yeterli ama siz daha çok süslemek isterseniz Alexa sırasını gösteren bir eklenti veya toplam konu ve yorum sayısını belirten eklentiler kullanabilirsiniz.
Makalemin sonuna geldim umarım kafanızdaki bazı soru işaretleri kalkmıştır. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere...

2 yorum:

  1. Bunları ekleyin sitenize işinize yarar birde blogger foruma beklerim

    YanıtlaSil
  2. verdiginiz bilgiler için teşekkürler

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.