Ads Top

Google Aramalarında Üst Sıralara Tırmanmak


Çoğumuzun hedeflerinden ilki Google aramalarında ilk sıralarda yer bulmaktır. Haklı olarak bunu istemekteyiz çünkü yazdığımız makalelerin insanlara faydalı olabilmeleri için Google aramalarında ilk sayfada olması en önemli etken olabilir. İnsanlar araştırma yaparken siz onlara yön göstermelisiniz. Bugün size bunu nasıl daha kolay bir şekilde yapacağız onu anlatmaya çalışacağım.

Öncelikle söylemem gereken şudur ki Google'da üst sıralara çıkmak tesadüf değildir.
  • Başlık Seçimi : Öncelikle başlıkları iyi seçmelisiniz anlattığınız konuyu özetleyen ve anlatan bir başlık olmalı aynı zamanda dikkat çekici ve devrik cümleler içermemeli. Makalenize başlamadan önce etkili bir başlık oluşturmanız hem makalenizi okuyanlar için hemde size yazıya dökerken kolaylık sağlayacaktır. Oluşturacağınız başlığı Google'da aratarak daha önce böyle bir başlık olup olmadığını öğrenebilirsiniz.
  • Anahtar Kelimeler : Makalelerinizi oluştururken anahtar kelimelerinizi kararlaştırın. Bu anahtar kelimeleri mümkün olduğu kadar kullanmaya özen gösterin. Eğer bir teknoloji siteniz varsa ve bilgisayar ile ilgili bir makale yazıyorsanız yazınızda bol miktarda bilgisayar geçmeli ki insanlar sizin konunuz ile ilgili bir araştırma yaparken sizi bulabilsinler.
  • Etiketler : Oluşturduğunuz etiketleri anahtar kelimelerinize göre ayarlamanız önemlidir. İnsanların sizi nasıl arayacağını tahmin edip etiketleri ona göre düzenleyebilirsiniz. Örnek olarak bu makalede kullandığım etiketlerden biri 'Google üst sıralara nasıl çıkılır'
  • Özgün İçerik : Belki de en önemli hususlardan biri de özgün içerik yazmaktır. Açıklamak gerekirse daha önce hiçbir yerde paylaşılmamış yazılar yazmalısınız. Kopya içerik kesinlikle olmamalı Google robotları sizi tespit edip kopyaladığınız yerin üstüne asla çıkmamanızı sağlar. Bu önemli konuya dikkat ederek copy paste yani emek hırsızlığı yapmamaya özen gösterin. Özgün Yazı Nasıl Yazılır ?-Makale Yazma Taktikleri Yazımı okumanız belki işinize yarar.
  • Doğru Alan Adı : Alan adı yani başka bir değişle domain üst sıralara çıkmanız için etkili bir faktördür. Çünkü Google aranan bir kelimeden her şeyi araştırır. Alan adınızı oluşturduğunuz içeriğe göre seçerseniz üst sıralara çıkma şansınız oldukça artacaktır.
  • Tabi ki SEO : Kuşkusuz üst sıralarda olmanın en önemli etkenlerinden biri olan seo çalışmasıdır. Seo çalışması her blogcunun yapması gereken ve bir bakıma sitenizi tanıtma işlemidir. Başarılı bir seo çalışması yazılarınızın üst sıralarda gözükmesine yardımcı olacaktır. Seo çalışmaları ile ilgili makalelerime buradan ulaşabilirsiniz.
Google aramalarında üst sıralarda bulunmanın bir kaç yöntemini gördük tabi ki başka yöntemlerde mevcut ama yukarıdaki işlemleri başarılı bir şekilde yapıyorsanız ilk sırada çıkmamanız için hiçbir neden yok.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.