Ads Top

Blogger Kod Kutusu Oluşturma-Ekleme


Kod kutusu kodları aktif hale getirmeden insanlara sunmaya yarayan basit ama etkili bir eklentidir. Benim gibi eğitici bir site sahibiyseniz ihtiyacınız olabilir. Kullanımı oldukça kolay olan bu kod kutusunu sitemize tanıtalım. Eklentinin demosunu vermiyorum kodları verdiğim şekilde olacak kod kutunuz.

Blogger panelinde gelelim daha sonra Şablon > Özelleştir > Gelişmiş diyoruz ve Css Ekle butonuna basıyoruz. Karşımıza gelen kutuya aşağıdaki kodları yapıştırıyoruz ve Bloga Uygula diyoruz.


/* Code Box ----------------------------------------------- */ .code { background:#f5f8fa; background-repeat:no-repeat; border: solid #5C7B90; border-width: 1px 1px 1px 20px; color: #000000; font: 13px 'Courier New', Courier, monospace; line-height: 16px; margin: 10px 0 10px 10px; max-height: 200px; min-height: 16px; overflow: auto; padding: 10px 10px 10px; width: 90%; } .code:hover { background: #FAFAFA; background-repeat:no-repeat; }

Artık kod kutunuzu siteniz tanıyor ve biliyoruz makale yazarken Html kısmına geçip aşağıdaki kodu yazacaksınız ve YOUR CODE yazan yere kendi kodunuzu gireceksiniz işlem bu kadar kolay gelsin.
<div class="code">

YOUR CODE

</div>

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.