Ads Top

Blogger da Robots.txt Dosyalar Nasıl Ayarlanır ?


Hepimizin ortak hedeflerinden biri olan tarayıcılarda üst sıralara çıkma hayalini gerçekleştirmek için başarılı bir seo çalışması yapmanız gerekiyor. Bunlardan önemli bir tanesi de Robots.txt ayarlarınızı yapmanız Robots.txt aslında bir text dosyasıdır ve tarayıcıların sitenizi daha iyi optimize etmesine yardımcı olurlar.

Kısaca bu text dosyasını açıklamam gerekirse bizim robotumuz Google'ye sitemizi indexlenip indexlenmeyeceği hakkında bilgi sağlıyor diyebiliriz.

Aşağıda kendi sitemde de kullandığım kodları vereceğim bunlar her blogcunun kullandığı standart kodlardır sadece küçük bir değişiklikle sizde kendi sitenizde kulanabilirsiniz.

İlk yapmanız gereken yönetici panelinden Ayarlar > Arama Ayarları sayfasına ulaşmak olacaktır. Aşağıda Özel robots.txt dosyası var daha önce kurcalamadıysanız aktif değildir zaten düzenle diyip aşağıdaki kodu yapıştırıyoruz.


User-agent: Mediapartners-Google
Disallow:
User-agent: *
Disallow: /search
Allow: /
Sitemap: http://www.bloggerefendisi.blogspot.com/sitemap.xml



Değişiklikleri Kaydet dedikten sonra işlem tamam tabi şimdilik hemen altında bulunan ayarıda yapmak gerekiyor onun için Blogger da Özel Robot Etiketleri Nasıl Ayarlanır ? konuma göz atarsanız daha yararlı olacaktır.



Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.