Ads Top

Blogger Oluşturduk Peki Ayarlama Kısmı Ne Olacak ?


Herkes en iyi siteyi oluşturmak için çaba gösteriyor. Emek verip saatlerini harcıyor, bu işe başlayan herkes düşünmüştür bir eksik yanım var mı ? Bu sorulara cevap bulmak için bu makalemde yeni açılmış blogger sitelerinin ayarlarını yapmaya çalışacağız hemen başlayalım o zaman.Yönetim panelinden Ayarlar butonuna basarak işe başlayalım.

  • Temel sekmesinden başlayabiliriz başlık ve açıklamanızı doldurarak işe başlayabilirsiniz. Bu ayarlar en önemli olanlarıdır. Çünkü arama yapan kullanıcılar sizi oluşturduğunuz Başlık ve Açıklamadan bulacaklar.


  • Temel sekmesinden devam edelim. Gizlilik bölümünü kontrol edin blog listesinde ve arama motorlarında sitenizin görüntüleniyor olması çok önemli. Bu iki seçenekte Evet olarak işaretli olmalı.

    Siteniz eğer arama motorlarında gözükmez ise zaten o kadar emek verdiğiniz blogger hesabınızın bir değeri kalmıyor. En büyük amacınız yazdığınız makaleleri insanlara ulaştırmak.
  • Temel sekmesinde yapacağımız bir ayar kalmadı Yayınlar, yorumlar ve paylaşım sekmesine giriyoruz. En fazla şu kadar göster kutusuna ana sayfada kaç tane yazının gözükmesini istiyorsanız o sayıyı giriyoruz. Ortalama 5-7 arası bir değer giriliyor size kalmış bir tercih.
  • Kimler yorum yapabilir bölümüne geldiğimizde başlık zaten açıklıyor kimlerin yorum yapmasını istiyorsanız onu seçmelisiniz benim önerim Herkes şıkkını işaretlemeniz sitenizde ne kadar çok yorum bulunursa o kadar iyi demektir.

  • Bir diğer yorum ayarı ise Yorum Denetleme bu özelliği ne yapacağınız sizin sitenizle ilgilenme durumuyla alakalı farklılık gösterebilir. Hiçbir zaman yaparsanız spam yorumları engelleyemezsiniz ama Her zaman yaptığınızda da yorum yapan kişi yazar yazmaz yorumunu göremeyeceği için bir daha yorum yapmayabilir. Ben yorumları denetlemiyorum.
  • Aynı sekmeden devam ediyoruz. Yorum formu iletisi bölümünden düzenle diyerek yorum bölümünün üstüne ufak bir not düşebilirsiniz. Yorumlarınız bizim için değerlidir. gibi sözler kullanabilirsiniz.
  •  Bir sonraki ayar sekmesine gidiyoruz. Sırada Dil ve Biçimlendirme sekmesi var buradan saat ayarlarımızı yapacağız. Bu ayarların doğru olması ziyaretçilerinize doğru bilgiler vermenize yarar makalenin paylaşılma tarihi, yorum yazılma zamanı gibi bilgilerin doğru olması açısından önemli bir ayardır. Aşağıda benim ayarlarımı göreceksiniz.


  • Seo açısından önemli bir ayara geldik. Bu ayara ulaşabilmek için Arama Tercihleri sekmesinden Gezginler ve Dizin Oluşturma bölümüne bakmanız gerekiyor. Her blog sahibinin arama sonuçlarında üst sıralarda yer edinmesi için bu ayarları yapması gerekiyor. Bu ayarlar 2-3 cümlede anlatılamayacağı için önceden bunları anlatmıştım zaten bu makaleleri Özel Robots.txt Dosya Ayarları ve Özel Robot Başlık Etiketleri Ayarı linklerinin üzerine basarak ulaşabilirsin.
Son noktayıda böylece koymuş olduk bu makalemde yeni bir blogger için gereken ayarları gördük bir sonraki makalemde görüşmek üzere.

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.